Parannamme MobilePayn turvallisuutta entisestään

Tulemme lisäämään sovellukseemme ensi vuoden alussa kolme uutta ominaisuutta, joiden avulla tulemme parantamaan MobilePayn turvallisuutta vielä entisestään. Nämä ominaisuudet tulet löytämään uudesta sovelluksestamme, joka julkaistaan ensi vuoden alkupuolella – aikaisintaan 23.1.2024. Voit lukea lisää muutoksista päivitetyistä käyttöehdoistamme.

MobilePay lippu pellolla

Mikä muuttuu?

  • Uudessa MobilePay-sovelluksessa koko nimesi tulee olemaan näkyvillä silloin, kun lähetät tai vastaanotat rahaa. Huomaathan, että myös mahdolliset keskimmäiset- ja muut nimesi osat ovat näkyviä niille, joiden kanssa lähetät rahaa. Uskomme, että läpinäkyvyys on paras tapa lisätä turvallisuutta ja haluamme varmistaa, että käyttäjämme tietävät kenelle he lähettävät rahaa. Jatkossa lempinimiä kuten “joulupukki” ei voi enää käyttää sovelluksessa. Jos et syystä tai toisesta halua jakaa koko nimeäsi muiden kanssa MobilePayssa, neuvomme sinua jakamaan puhelinnumerosi vain henkilöille, joihin luotat.

  • Uudessa sovelluksessa voit halutessasi estää käyttäjiä. Näin voit itse päättää, keneltä voit vastaanottaa rahaa tai pyyntöjä sekä kenen kanssa olet yhteydessä sovelluksemme kautta.

  • Voit käyttää MobilePay-tiliäsi vain yhdellä laitteella kerrallaan. MobilePay edellyttää vahvaa tunnistautumista, kun otat sovelluksen käyttöön uudella laitteella tai vaihdat laitteiden välillä. Sovelluksen käyttäminen usealta laitteelta samanaikaisesti ei ole mahdollista.

Kaverit veneessä MobilePay lipun kanssa

Uudistukset tulevat voimaan aikaisintaan 23.1.2024

Uudistukset tulevat voimaan aikaisintaan 23.1.2024, jolloin suunnittelemme julkaisevamme uuden, entistäkin ehomman MobilePay-sovelluksen.

Miksi lisäämme uusia ominaisuuksia?

Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja haluamme tehdä kaikkemme sen eteen, että MobilePayn käyttäminen on asiakkaillemme niin turvallista kuin mahdollista.

Miksi tiedotamme asiasta jo nyt? 

Meillä on velvollisuus kertoa käyttöehtojen muutoksista käyttäjillemme kaksi kuukautta etukäteen ja haluamme informoida asiakkaitamme keskeisistä muutoksista hyvissä ajoin.

Meillä on pian jaettavana myös monia muita uudistuksia, joista kerromme lisää lähempänä uuden sovelluksen julkaisemista. Pysythän kuulolla!

iloinen nainen aurinkolasit päässä

Kysymyksiä ja vastauksia

 

Päivitetyissä käyttöehdoissa nyt esitellyt muutokset astuvat voimaan uudessa MobilePay-sovelluksessa ensi vuonna – aikaisintaan 23.1.2024. Uudistukset ovat osa suurempia teknisiä muutoksia, sillä rakennamme parhaillaan uutta, entistäkin parempaa MobilePay-sovellusta. Samalla meillä on loistava mahdollisuus miettiä joitain MobilePayn ominaisuuksia uudelleen. Pyrimme tekemään sovelluksestamme entistäkin käyttäjäystävällisemmän, paremman ja turvallisemman.Kun uusi MobilePay-sovellus julkaistaan (aikaisintaan 23.1.2024) käyttäjän koko nimi tulee osaksi käyttäjäprofiilia ja maksutapahtumia. Tämän ansiosta sinun on jatkossa helpompi tunnistaa, kenelle olet lähettämässä rahaa tai keneltä olet vastaanottamassa rahaa. Läpinäkyvyyden ansiosta MobilePayn väärinkäyttö on jatkossa entistäkin hankalampaa. Ymmärrämme kuitenkin, että jotkut käyttäjämme ovat halunneet käyttää käyttäjänimeä ja joillekin tämä muutos voi tuntua tarpeettomalta. Asiakkaan koko nimen näyttäminen osana maksutapahtumaa on myös yleinen käytäntö monissa pankkipalveluissa Suomessa.


Sinun on tulevaisuudessa helpompi tunnistaa kenelle lähetät tai keneltä vastaanotat rahaa. Muutoksen myötä rikollisilla on hankalampaa piileskellä keksittyjen nimien takana. Ymmärrämme, että monelle meistä toisen nimen käyttäminen ei ole yleistä muissa tilanteissa kuin esimerkiksi tiettyjen pankkien tilisiirroissa. Muutoksen tavoitteena on parantaa MobilePay-sovelluksen turvallisuutta. Muistathan, että tulevassa MobilePay-sovelluksessa pystyt estämään muita käyttäjiä.


Jos olette jo lähettäneet rahaa toisillenne, pyytäneet rahaa toisiltanne tai lähettäneet toisillenne viestejä MobilePayssa, pystyt estämään toisen käyttäjän teidän kahden välisen keskustelun kautta. Tulet löytämään tämän toiminnon sovelluksen oikeasta yläkulmasta.

Pystyt myös etsimään toisen henkilön hakutoiminnon kautta puhelinnumeron perusteella kuten nykyisessä sovelluksessa ja estämään käyttäjän tämän profiilista.

Kun estät käyttäjän, he eivät pysty lähettämään sinulle rahaa, rahapyyntöjä, eikä viestejä. Päinvastoin ette pysty heille lähettämään rahaa, rahapyyntöjä, eikä viestejä. Estetty käyttäjä pystyy hakemaan puhelinnumerollasi nimesi, sekä päinvastoin. On siis hyvä huomata, että toisen käyttäjän estäminen ei estä henkilöä etsimästä sinua MobilePayn käyttäjien joukosta puhelinnumeron avulla.Kyllä. Lahjakortit sekä rahalahjat toimivat vanhassa sovelluksessa kuten ennenkin kunnes julkaisemme uuden MobilePay-sovelluksen ensi vuonna, aikaisintaan 23.1.2024. Lahjojen ajastamisominaisuus tulee kuitenkin poistumaan vanhasta sovelluksesta viimeistään 30 päivää ennen uuden sovelluksen lanseeraamista. Mahdollisuus antaa lahja lahjakoodia käyttämällä tulee myös poistumaan nykyisestä sovelluksesta viimeistään 30 päivää ennen uuden sovelluksen lanseeraamista.


Lue MobilePay-sovelluksen käyttöehdot

Turvallisuus MobilePay-sovelluksessa

Turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, jotta käyttäjämme ja asiakkaamme voivat aina tuntea olonsa turvalliseksi käyttäessään MobilePayta.
Girl paying with MobilePay on a tablet in a store.