30. joulukuuta 2022

Mobiilimaksujen turvallisuus ja petosyritykset

Maksamisen turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja olennainen osa kaikkia ratkaisujamme, jotta käyttäjämme ja asiakkaamme voivat aina tuntea olonsa turvalliseksi käyttäessään MobilePayta. Tunnemme kaikki käyttäjämme sekä monitoroimme MobilePaylla tehtyjä maksutapahtumia jatkuvasti mahdollisen väärinkäytön tunnistamiseksi. Näistä syistä väärinkäyttöä esiintyy Suomessa erittäin vähän.

Image of a man looking at his phone.

Käyttäjät ja kauppiaat tunnistetaan aina – väärinkäyttötapauksissa tekijät löytyvät helposti

Monitoroimme MobilePaylla tehtyjä maksutapahtumia ja mahdollista väärinkäyttöä jatkuvasti. Teemme tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa, ja meillä on nollatoleranssi väärinkäytöksien suhteen.

MobilePay-sovelluksen ja -maksuratkaisujen käyttöönotto edellyttää aina vahvaa tunnistautumista sekä yksityishenkilöiltä että kauppiailta. Tiedämme siis kaikissa maksutapahtumissa sekä maksajan että vastaanottajan -  myös silloin, jos he esiintyvät muina kuin itsenään.

Maksutapahtumasta jää aina digitaalinen jälki, joten poliisi ja MobilePay pystyvät helposti jäljittämään väärinkäyttäjän ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Väärinkäytöstä voi seurata rikosoikeudellisia seuraamuksia ja koska kyse on MobilePayn ehtojen vastaisesta toiminnasta, on MobilePaylla oikeus sulkea käyttäjän palvelu määräajaksi tai tarvittaessa irtisanoa sopimus.  

Väärinkäyttöä esiintyy kuitenkin erittäin vähän

Väärinkäyttötapauksia on MobilePaylla ollut Suomessa hyvin vähän, vaikka käyttäjiä Suomessa on jo lähes 2,3 miljoonaa ja vuoden 2022 aikana tehtiin yli 110 miljoonaa maksutapahtumaa ja rahaa siirrettiin yhteensä 3,8 miljardia euroa. Väärinkäyttöä kuitenkin tapahtuu ja siksi kuluttajan kannattaa aina olla valppaana maksaessaan niin MobilePaylla kuin muitakin maksuvälineitä käyttäessään.  

Ohjeita turvalliseen maksamiseen 

Olemme omalla verkkosivustollemme tehneet erillisen osion MobilePaylla maksamisen turvallisuudesta, josta löytyy toimintaohjeita niin ennalta varautumiseen kuin siihen, jos epäilee tulleensa huijatuksi. Olemme äskettäin julkaisseet aiheesta myös asiantuntija-artikkelin, jossa MobilePay A/S, Suomen sivuliikkeen riskienhallintajohtaja Vesa Saarinen kertoo maksamisen turvallisuuteen liittyvistä seikoista, erityisesti käyttäjien näkökulmasta. 

MobilePay-sivuston turvallisuusosio

Artikkeli: Apua, tulin huijatuksi!

Lisätietoa aiheesta antaa mielellään MobilePay A/S, Suomen sivuliikkeen riskienhallintajohtaja Vesa Saarinen, puh. +358 (0)50 589 8735 tai s-posti vesa.saarinen@mobilepay.fi.