Miksi minun kassajärjestelmätoimittajana pitää toimittaa QR-koodi-tarroja asiakkailleni?

Asiakkaiden ratkaisut vaihtelevat sen mukaan, millaista ratkaisua kassajärjestelmätoimittaja käyttää. Tästä syystä sinun roolisi on tärkeä tarrojen toimittamisessa. 

Jos asiakkaasi ei näytä QR-koodia digitaalisesti, toimivat QR-koodi-tarrat  tai -kyltit MobilePay Point of Sale versio 10:ssa maksujen vastaanottovälineenä. Ne ovat siten keskeinen osa maksuratkaisua. 

Tarroissa tai kylteissä esitettävät QR-koodit ovat yksilöllisiä ja ne perustuvat järjestelmissänne hallinnoitaviin Beacon ID –tunnuksiin.  Kassajärjestelmätoimittajana sinulla on paras tieto siitä, mitkä Beacon ID –tunnukset eri asiakkailla on käytössä. Tämän johdosta asiakkaat eivät voi tilata tarroja suoraan, ilman sinun apuasi. 

MobilePay on tehnyt sopimuksen painotalon kanssa, jotta voit tilata korkealaatuisia ja edullisia tarroja ja kylttejä. Tilaamasi tarrat tai kyltit toimitetaan suoraan sinulle, eikä MobilePay toimi välikätenä. 
 

Aiheeseen liittyvät kysymykset

Muut kysymykset kategoriassa Järjestelmäalustan päivitys

Oliko vastauksesta hyötyä?

Jos et löytänyt vastausta etsimääsi, kerrothan siitä meille, jotta voimme lisätä puuttuvan tiedon sivuillemme. Harmillisesti emme pysty vastaamaan tänne kirjoittaasi palautteeseen. Jos tarvitset apua, otathan yhteyttä asiakastukeen. Asiakastuen yhteystiedot löydät sivun alareunasta.