16. huhtikuuta 2024

MobilePayn ruotsinkielinen versio on vihdoin täällä

MobilePayn asiakkaat ovat jo pitkään toivoneet, että sovellus olisi saatavilla myös ruotsinkielisenä versiona. Nyt toiveeseen vastataan – sovelluksen kielen pääsee vaihtamaan ruotsiksi 16.4. alkaen niin Applen puhelimissa kuin Android-malleissakin.

MobilePay sovellus saatavilla ruotsiksi

MobilePaylla on Suomessa 2,6 miljoonaa käyttäjää ja osa käyttäjistä on joutunut käyttämään sovellusta muulla, kuin omalla äidinkielellään. Joku on jopa saattanut jättää sovelluksen kokonaan sovelluskaupan hyllylle, koska ruotsi ei ole ollut kielivalintana mahdollinen. Kotimaisten kielten keskuksen mukaan ruotsia puhuu Suomessa äidinkielenään noin 296 000 suomalaista ja Tilastokeskus raportoi ruotsinkielisiä olevan runsaat viisi prosenttia Suomen koko väestöstä. 

Nyt ruotsinkielisillä suomalaisilla on mahdollisuus vaihtaa sovelluksen käyttökieleksi oma äidinkielensä. Sovelluksen kieli seuraa Applen puhelimissa puhelimen oletuskieltä ja Android-puhelimissa MobilePay-sovellukseen voi halutessaan valita myös kielen, joka ei ole puhelimen käyttöjärjestelmän kieli. 

MobilePay-sovellus toimii tämän päivityksen myötä Suomessa nyt suomeksi, tanskaksi, norjaksi, englanniksi ja viimein myös ruotsiksi.

Perttu Kröger
Olemme todella iloisia, että voimme vihdoin mahdollistaa sovelluksen käytön myös ruotsiksi. Suomi on kaksikielinen maa ja meille on tärkeää, että MobilePayta voi käyttää molemmilla kotimaisilla kielillä. Odotamme jo malttamattomina, että rajat ylittävät maksut mahdollistuvat niin ikään. Ensin mahdollistamme henkilöltä toiselle suuntautuvat maksut ja toivottavasti mahdollisimman pian myös yrityksille maksamisen.

Perttu Kröger
Vipps MobilePayn maajohtaja Suomessa

Muutos on jälleen yksi askel lähemmäs Vipps MobilePayn tavoitetta mahdollistaa rajat ylittävät maksut

MobilePay yhdistyi norjalaisen mobiilimaksuyrityksen, Vippsin, kanssa muutama vuosi sitten. Tavoitteena on kasvaa Euroopan parhaaksi mobiililompakoksi ja tässä merkittävä kehitysaskel ja kilpailuvaltti on mahdollistaa maarajat ylittävät mobiilimaksut. Ensi vaiheessa, suunnitelmien mukaan jo ennen kesää, maksaminen mahdollistetaan henkilöltä toiselle Suomen, Norjan ja Tanskan välillä. Ruotsi on tarkoitus saada myös mukaan vuoden 2024 aikana ja lisätä valikoimaan yrityksille maksamisen mahdollisuus. Vipps MobilePay on aiemmin kertonut olevansa kiinnostunut myös lähimaksamisen mahdollistamisesta mobiilimaksusovelluksessaan. 

”Tämä vuosi on täynnä mahdollisuuksia. Se alkoi sillä, että yhdistimme kaikki palvelumme samalle teknologiselle alustalle ja Vipps ja MobilePay ovat nyt käytännössä sama sovellus. Seuraavaksi tulevat maarajat ylittävät maksut ja toivottavasti pääsemme tuomaan myös lähimaksamiseen perustuvan maksutavan saataville, kunhan EU-viranomaiset ja Apple kertovat enemmän siitä, miten tämä on mahdollista toteuttaa.” Suunnittelee Kröger.