23. marraskuuta 2023

Parannamme MobilePayn turvallisuutta entisestään

Ensi vuoden alkupuolella MobilePay-sovellus uudistuu ja tuo mukanaan uusia, turvallisuutta entisestään lisääviä, ominaisuuksia. Maksajan ja maksun vastaanottajan koko nimet tulevat näkyville, toisen käyttäjän estäminen on mahdollista ja MobilePay-sovellus voi olla aktiivisena vain yhdellä laitteella kerrallaan.

MobilePay lippu pellolla

MobilePayn käyttöehdot on päivitetty tänään ja osana uusia ehtoja kerromme, että sovelluksen turvallisuus paranee ensi vuonna entisestään. Muutokset astuvat voimaan ensi vuoden alkupuolella, aikaisintaan 23.1., jolloin odotamme uuden MobilePay-sovelluksen olevan valmis julkaistavaksi.  

Uudet turvallisuutta lisäävät ominaisuudet  

Ensi vuonna koko nimesi tulee näkymään MobilePayssa, kun lähetät tai vastaanotat rahaa. Käyttäjänimien, kuten ‘joulupukki’ tai ‘A.J.’ , käyttäminen ei enää ole mahdollista. Myös keskimmäiset nimesi ja muut mahdolliset nimesi osat ovat näkyvissä profiilissasi ja osana maksutapahtumaa. MobilePayn väärinkäyttö on Suomessa pysynyt verrattain vähäisellä tasolla, mutta muutoksella haluamme estää kaikki sellaiset tilanteet, joissa toinen käyttäjä yrittää huijata rahaa piiloutumalla keksityn nimen taakse. Koko nimen näyttämisellä sovelluksessa haluamme tehdä käyttäjillemme entistäkin helpommaksi tunnistaa, kenelle he lähettävät ja keneltä vastaanottavat rahaa.   

Uudessa MobilePay-sovelluksessa voit tarvittaessa estää toisen käyttäjän suoraan sovelluksesta käsin. Käyttäjämme ovat pyytäneet ominaisuutta, jonka avulla olisi mahdollista tarvittaessa estää toinen käyttäjä. Tämä toive toteutetaan uudessa sovelluksessa. Uudella toiminnolla toista käyttäjää voi siis estää lähettämästä itselleen epätoivottuja rahasiirtoja, siirtopyyntöjä ja viestejä.  

MobilePayn käyttöä rajoitetaan yhdelle laitteelle kerrallaan. Tämä tarkoittaa käytännössä, että uutta laitetta käyttöön ottaessa tai vaihtaessa muusta syystä laitteelta toiselle, MobilePay edellyttää vahvaa tunnistautumista ja lisäksi kertakäyttöistä koodia, joka toimitetaan asiakkaalle tekstiviestillä.
“MobilePay kasvaa Suomessa nopeasti ja puolet suomalaisista on jo MobilePayn käyttäjiä. Meillä on suuri vastuu siitä, että päivitämme ja vahvistamme MobilePayn turvallisuutta tukevia ominaisuuksia jatkuvalla kehitystyöllä, luoden näin korkeimman mahdollisen turvallisuuden tason. Tästä syystä teemme nyt kuvatut muutokset.”

Sirpa Nordlund, Vipps MobilePayn vs. Suomen maajohtaja

“Ymmärrämme kyllä samalla, että joillekin käyttäjistämme koko nimen näyttäminen toisille käyttäjille voi tuntua tarpeettomalta. Mahdollisesti hieman huolestuttavaltakin. Otamme kuitenkin uudessa tulevassa sovelluksessamme käyttöön myös toiminnon, jonka avulla voi tarvittaessa estää sellaisen käyttäjän, jonka kanssa ei halua vaihtaa rahaa tai viestejä. Eston voi laittaa päälle helposti, suoraan omasta sovelluksesta. Kaiken kaikkiaan teemme MobilePaysta entistäkin turvallisemman ja läpinäkyvämmän.” Sirpa jatkaa. 

 

Lue lisää muutoksista.