29. joulukuuta 2022

MobilePayn ennätysvuosi: kuusi kymmenestä työikäisestä suomalaisesta käyttää MobilePayta

MobilePaysta on tullut entistäkin keskeisempi maksutapa suomalaisten keskuudessa vuonna 2022. Kuluneen vuoden aikana MobilePayhin rekisteröityi yli 400 000 uutta käyttäjää ja määrä on kasvanut 16 % edellisvuoteen verrattuna. Jo 58 % 20-70-vuotiaista suomalaisista käyttää MobilePayta maksamiseen verkkokaupoissa, kaupoissa ja kuluttajalta toiselle.

Suositun mobiilimaksusovelluksen kautta on uuteen vuoteen mennessä tehty yli 110 miljoonaa maksutapahtumaa ja yrityksille suuntautuvissa maksuissa rikottiin miljardin euron raja. Tällä hetkellä lähes 2,3 miljoonaa suomalaista eli yli puolet työikäisistä suomalaisista käyttää MobilePayta. Kuluttajien parissa MobilePayn käyttö kasvoi vauhdikkaimmin verkko- ja mobiilikaupoissa.

Yrityksille tehtyjen maksutapahtumien määrä oli vuonna 2022 yli 43 miljoonaa ja kasvua vuoteen 2021 oli +63 %. Yrityksille suuntautuvien maksutapahtumien voluumi ylitti vuonna 2022 ensimmäisen kerran miljardin euron rajan ja kasvua vuoteen 2021 verrattuna oli +65 %.

MobilePayn Suomen maajohtaja Perttu Kröger on tyytyväinen kuluneeseen vuoteen ja iloitsee nopeasta kasvusta.

”MobilePayn vuosi on ollut todella hieno ja on upeaa nähdä MobilePayn suosion kasvavan näin nopeasti. Seuraavaksi tulemme Vipps MobilePayn myötä ottamaan käyttöön uuden yhteisen teknisen alustan. Yhtenäisen alustan kautta haluamme tavoitella yhä laajempaa kuluttajajoukkoa. Esimeriksi ruotsinkielistä ja erillistä juoniorisovellusta on suunniteltu. Kasvamme askel askeleelta Suomen suosituimmaksi maksutavaksi ja digitaaliseksi lompakoksi”, suunnittelee Perttu Kröger, MobilePay A/S, Suomen sivuliikkeen maajohtaja.

MobilePayn brändi listattiin eniten kehittyneeksi brändiksi Suomessa YouGovin vuosittaisessa listauksessa marraskuussa. Saman kuun aikana alkoi myös yhteinen matka norjalaisen mobiilimaksuyrityksen, Vippsin, kanssa, kun pitkään odotettu yrityskauppa saatiin päätökseen.

Ennätyksiä rikottiin kaikissa Vipps MobilePayn maissa

Vain seitsemän viikkoa yrityskaupan jälkeen yhteenlaskettu maksutapahtumien määrä ylitti miljardin maksutapahtuman rajan Norjassa, Suomessa ja Tanskassa. Black Week siivitti kaikki kolme maata uusiin ennätyksiin – pelkästään Black Fridayn aikana suomalaiset maksoivat ostoksia MobilePaylla 7,8 miljoonalla eurolla. Maksutapahtumia tehtiin Black Weekin aikana 52% enemmän, kuin vuonna 2021.

Rune Garborg, new CEO for Vipps MobilePay
Jo kymmennettä vuotta peräkkäin MobilePay ja Vipps ovat kasvattaneet maksutapahtumien määrää massiivisesti. Miljardi maksutapahtumaa vuoden aikana asettaa meidät todella korkealle tasolle pohjoismaisten maksuratkaisuiden joukossa. Se on todella upea tapa aloittaa yhteinen matka

Rune Garborg
Vipps MobilePayn toimitusjohtaja

Vipps MobilePay yhdistää eri maiden osaamisen ja on sitoutunut viemään Suomen mobiilimaksamisen seuraavalle tasolle 

Ensimmäisten Vipps MobilePayn viikkojen jälkeen Vipps MobilePayn toimitusjohtaja, Rune Garborg, iloitsee jo saavutetuista tavoitteista, mutta ideoi myös uutta vuotta. 

“Suomalaiset ja norjalaiset ovat itse asiassa aika samanlaisia. Niin norjalaiset kuin suomalaisetkin arvostavat helppoja maksamisen ratkaisuita kiireisen arjen keskellä. Odotan innolla, mitä me voimme oppia Suomesta ja mitä voimme tuoda mukanamme suomalaiseen mobiilimaksamisen ympäristöön.”, kertoo Rune Garborg, Vipps Mobilepayn toimitusjohtaja. 
Uusi yhtiö on hyvin sitoutunut Suomeen ja tavoitteena on tehdä mobiilimaksamisesta yhä suositumpaa. Vipps Mobilepayn tärkein tavoite on rakentaa Pohjoismaiden kattavin mobiililompakko.

“Kun vierailin Suomessa ensimmäisen kerran, olin hyvin vaikuttunut siitä, että kaikki toimii ja on tehokasta. Suomalaisilla on hyvät tekniset valmiudet ja kyvykkyydet – ja lisäksi heittämällä vaikuttavin teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush. Odotan jo innolla seuraavaa vierailua ensi vuonna. ” 

”Meillä on suuret odotukset suomalaisen mobiilimaksamisen kasvulle lähitulevaisuudessa. Valtaosa verkko-ostoksista tehdään Suomessa jo puhelimella ja haluamme monistaa samaa trendiä kaikkeen maksamiseen.”, Rune Garborg kaavailee.

Lyhyesti VippsMobilePaysta

  • Vipps MobilePay aloitti toimintansa 1.11.2022, kun kaksi brändiä, norjalainen Vipps ja tanskalainen MobilePay yhdistyivät. 
  •  Molemmat brändit ovat yltäneet YouGovin listauksessa ensimmäiselle sijalle Tanskassa ja Norjassa. Suomessa MobilePay listattiin nopeimmaksi nousijaksi.
  • Vipps MobilePaylla on yli 11 miljoonaa käyttäjää, yli 400 000 maksupistettä ja 650 työntekijää.