1. marraskuuta 2022

Kaksi mobiilimaksuyritystä yhdistyi - Vipps MobilePay on nyt totta

Uusi pohjoismainen maksamisen toimija ja haastaja on syntynyt tänään. Nyt uusi yritys voi aloittaa matkansa tehdäkseen maksamisesta entistäkin yksinkertaisempaa ja käyttäjäystävällisempää, kaikkialla Pohjoismaissa.

MobilePay ja Vipps yhdistyvät

Kymmenen päivää sitten EU:n kilpailuviranomaiset antoivat hyväksyntänsä Vippsin ja MobilePayn yhdistymiselle. Nyt, kun myös käytännön asiat uusien omistajien kesken on saatettu päätökseen, on yrityskauppa virallisesti totta.

Tavoitteena on heti alusta alkaen luoda yksi asiakaskeskeisimmistä yrityksistä koko Euroopassa. Uusi organisaatio muodostuu kolmesta rajat ylittävästä ja asiakaskeskeisestä liiketoiminta-alueesta, joista kukin vastaa tuotekehityksestään ja asiakassuhteistaan.

 • Suuret asiakkaat - suurille yrityksille ja julkisorganisaatioille
 • Pienet ja keskisuuret asiakkaat - pienille ja keskisuurille yrityksille ja julkisorganisaatioille
 • Käyttäjät - yksityisasiakkaille

Uuteen yritykseen perustetaan myös ‘Uuden kasvun’ yksikkö, joka kehittää kokonaan uusia liiketoiminnan ratkaisuja. Lisäksi useilla tukitoiminnoilla vahvistetaan liiketoiminta-alueiden ja koko yrityksen kapasiteettia.

"Tämä organisaatiorakenne varmistaa, että tunnemme asiakkaamme hyvin ja voimme siten kehittää palveluitamme nopeammin. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin kokonaisvaltaisella ja asiakaslähtöisellä tavalla sen sijaan, että kävisimme keskusteluita tuotekärjellä” toteaa Rune Garborg, uuden yrityksen, Vipps MobilePayn toimitusjohtaja.

Hallitus ja johtoryhmä on valittu

Konsernin omistus jakautuu siten, että Vipps-konsernin takana olevat pankit omistavat 72,2 prosenttia ja Danske Bank 27,8 prosenttia uudesta yrityksestä. Emoyhtiön, Vipps AS:n, pääkonttori sijaitsee Oslossa ja konserni on tulevaisuudessa Norjan rahoitusvalvontaviranomaisten valvonnassa.

Vipps MobilePayn hallituksen puheenjohtajana toimii Kjerstin Braathen. Hän on Vippsin hallituksen nykyinen puheenjohtaja ja suurimman norjalaisen pankin, DNB:n, toimitusjohtaja. Muita hallituksen jäseniä ovat:

Christian Bornfeld, Head of Personal Customers, Danske Bank. 
Mark Wraa-Hansen, Head of Personal Customers Denmark, Danske Bank. 
Jan-Frode Janson, CEO SpareBank 1 SMN. 
Hage Beate Toft-Karlsen, CEO Eika Group. 
Benjamin Kristaffe Golding, EVP maksut ja Innovation DNB. 
Geir Bergskaug, CEO Sparebanken Sør. 
Marit Andreassen (työntekijöiden edustaja). 
Baard Ivar Slaattelid (työntekijöiden edustaja).

Vipps MobilePayn uusi johtoryhmä

Myös Vipps MobilePayn johtoryhmä on koossa. Rune Garborgin lisäksi se koostuu seuraavista jäsenistä:

 • Claus Bunkenborg tulee olemaan Head of New Growth ja uuden yrityksen varatoimitusjohtaja. Tällä hetkellä hän on MobilePayn toimitusjohtaja
 • Vegar Heir tulee olemaan Head of Large Customers. Tällä hetkellä Head of Sales Vippsillä.
 • Merete Stigen tulee olemaan Head of Small & Medium Customers. Tällä hetkellä CFO Vippsillä.
 • Anette Bøje tulee olemaan Head of Users. Hän on tällä hetkellä Chief Commercial Officer MobilePaylla ja johtoryhmän jäsen. 
 • Morten Kjelsø  tulee olemaan CTO and Head of Technology & Platform. Tällä hetkellä hän on Chief Technology Officer ja Head of Development & Innovation MobilePaylla.
 • Even Westerveld  tulee olemaan Head of Brand & Communication. Hän on tällä hetkellä Head of People & Brand Vippsillä. 
 • Silke Øverby tulee olemaan Head of Risk & Compliance. Tällä hetkellä Head of Risk & Compliance Vippsillä.
 • Mette Godsk Jensen tulee olemaan Head of People & Organisation. Tällä hetkellä Chief People Officer MobilePaylla.
 • Johtaja, joka rekrytoidaan tehtävään tulee olemaan Head of Finance & Legal. Siihen saakka tehtävää hoitaa Merete Stigen.
En malta odottaa, että pääsen aloittamaan työt tämän upean uuden yrityksen kanssa nyt, kun uudet sitoutuneet omistajat ja osaava johto on kasassa.

Rune Garborg
Vipps MobilePayn uusi toimitusjohtaja