18. kesäkuuta 2021

Alkossa voi nyt maksaa MobilePaylla


Kesäkuusta 2021 eteenpäin Alkossa voi maksaa ostoksensa myös puhelimella, kun Alko ja MobilePay aloittavat yhteistyön. Maksutapa tulee käyttöön Alkon verkkokaupassa ja myymälöissä kautta maan.

Ystävykset piknikillä puistossa

Mobiilimaksaminen yleistyy Suomessa vauhdikkaasti. MobilePaylla sekä käyttäjämäärät että käyttäjien aktiivisuus ovat kasvaneet kovaan tahtiin – pelkästään tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla maksuja on tehty sovelluksella lähes 90 % enemmän kuin vuoden 2020 samalla ajanjaksolla. 

Asiakaslähtöisyyteen panostavan Alkon perustelut yhteistyölle MobilePayn kanssa ovat selkeät: yhtiö haluaa olla kehityksessä mukana ja tarjota kuluttajille maksutapoja, joita heidän on mieluisa ja mutkaton käyttää. Helppouden lisäksi maksutavan hygieenisyys on korostunut koronapandemian myötä. 
Käteisen sijaan muut maksutavat yleistyvät myös Alkossa. Alkon myymälöissä yli 70 prosenttia ostoksista maksetaan kortilla ja myös digitaalisia maksutapoja on meiltä paljon kysytty. Nyt maksupääteuudistuksen myötä pystyimme ottamaan käyttöön MobilePayn.

Kari Pennanen, Alkon liiketoimintajohtaja

MobilePaylle yhteistyö Alkon kanssa on tärkeä. MobilePayn käyttö kassalla maksamisessa kasvaa koko ajan ja Alkon yli 360 myymälän valtakunnallinen verkosto tuo merkittävän lisän MobilePayn käyttöpaikkaverkostoon, joka jo nyt koostuu lähes 30 000 maksupaikasta. 

- MobilePayn käyttöympäristöt tulevatkin yhteistyön myötä yhä lähemmäs jokaisen suomalaisen arkea, sillä jatkossa kauppareissut voi hoitaa kokonaisuudessa pelkästään puhelimella maksaen – MobilePay kun käy maksutapana myös kaikissa päivittäistavarakaupoissa, joiden kyljessä Alkot yleensä sijaitsevat, toteaa MobilePayn Suomen vt. toimitusjohtaja Noona Puusniekka.

Myymälöiden lisäksi MobilePay tulee maksutavaksi myös Alkon verkkokauppaan. Verkkomaksaminen onkin toinen MobilePayn merkittävistä kasvualueista, sillä sovelluksella tehtävistä maksuista n. 30 % tapahtuu eri verkkokaupoissa tai sovelluksissa. Koronapandemian myötä onkin ollut nähtävissä, miten kuluttajien ostokset siirtyvät entistä enemmän verkkoon. Sama näkyy Alkolla: pandemian aikana verkkokauppaostosten määrä lähes kaksinkertaistui.

 

MobilePay & Alko

Alko

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Suomessa on jo yli 1,7 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana sovelluksella on tehty maksuja jo yli 400 miljoonalla eurolla. Maksuja tehtiin 89 % enemmän kuin vuoden 2020 vastaavana ajanjaksona. MobilePay Finland on osa MobilePay-konsernia.