15. maaliskuuta 2021

Tradenomien paperilaskut sähköisiksi laskuiksi – konversio nousi yli 100% kun MobilePay lisättiin maksuvaihtoehdoksi

Tästä ajatuksesta lähti liikkeelle idea toteuttaa yhteinen maksutapavalintaan keskittyvä kampanja MobilePayn, Tradenomien ja On-Timen kesken.

Käyttäjä maksamassa jäsenmaksua MobilePaylla

Kampanjassa soitettiin automaattipuhelu niille jäsenille, jotka vastaanottivat jäsenlaskunsa paperisena ja kysyttiin halukkuutta vaihtaa modernimpaan, nopeampaan ja ekologisempaan MobilePay tai e-laskuun. 
Haluamme olla jäsenystävällinen toimija ja edelläkävijä koko toimialalla - siksi tarjoammekin jäsenillemme aktiivisesti mahdollisuuksia 2020-luvun sähköiseen asiointiin.

Tomi Kouva, asiakaskokemusjohtaja Tradenomeista

Myös kampanjan jatkotoimenpiteet automatisoitiin.  Laskutustapamuutos MobilePay-laskun valinneille tehtiin automaattisesti puheluiden tulosraporttien ajolla laskutusjärjestelmään.  E-laskun valinneille puolestaan lähti puhelun päätteeksi tekstiviestillä ohjeet e-laskun tilaamiseen verkkopankista. Paperilaskun valinneita muistutettiin laskutuslisästä riippuen jäsenen laskutussyklistä ja tämän jälkeen tarjottiin uudestaan vaihtoehtoa vaihtaa sähköiseen laskuun.

Puheluiden lopussa tarjottiin myös mahdollisuutta jättää yhteydenottopyyntö palveluneuvojalle. Näin varmistettiin, että mikäli jäsen kokee prosessissa epävarmuutta tai tapahtuu mitään odottamatonta, Tradenomit saa kontaktin jäseneen ja pystyy auttamaan henkilökohtaisesti.

-Yhteistyö On-Timen ja MobilePayn kanssa oli juuri sitä mitä pitääkin. Meille tämä oli erittäin vaivaton ja suoraviivainen kokonaisuus, joka myös ylitti kaikki tulosodotukset, kertoo projektipäällikkö Aleksi Rankka Tradenomeista.

Tulokset yli 10 000 vastaanottajan otannalla olivat erittäin vakuuttavat:

  • Soitetuista tavoitettiin n. 67 %
  • Sähköiseen laskutukseen vaihtoi 50 %
  • Lähes 70% heistä valitsi MobilePayn maksutavaksi

Kampanjan kesto oli kaksi viikkoa, minkä aikana erityisesti MobilePay-maksamista mainostettiin sekä Tradenomien omissa sosiaalisen median kanavissa että sähköpostitse. Kokonaisuudessaan kampanjan aikana sähköiseen laskutukseen vaihtoi lähes 5000 jäsentä. Kasvujohtaja Jon-Erik Talvio On-Timelta painottaa, että normaalisti “Haluatko vaihtaa e-laskuun” -puheluissa konversio on noin 20–30 prosenttia. Kun MobilePay lisättiin maksutapavaihtoehdoksi, nousi konversio noin 50 prosenttiin.

-MobilePay on kuluttajalle äärimmäisen helppo ja nopea tapa hoitaa laskun maksaminen. MobilePay on myös hyvä vaihtoehto laskuttajalle, sillä se tuo säästöjä laskutuskustannuksiin ja lisäksi kassan kiertonopeus sekä täsmäytys paranevat.  Digitaalinen lasku MobilePay-sovellukseen on myös ekologinen teko paperilaskujen sijaan, summaa MobilePay Finlandin vt. toimitusjohtaja Noona Puusniekka

Lisätietoja MobilePay-laskutuksesta löydät täältä.

Artikkeli tehty yhteistyössä Tradenomien ja On-Timen kanssa.

MobilePay, On-Time & Tradenomit

MobilePay
MobilePaylla maksat laskut nopeammin - yksi pyyhkäisy riittää. Lisäksi MobilePaylla on helppo lähettää ja vastaanottaa rahaa sekä maksaa tuhansissa verkkokaupoissa sekä myymälöissä. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille ja sitä käyttää jo yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

On-Time
Ontime.fi OMNIchannel viestintäohjelmistolla tavoitat asiakkaasi mobiililaitteista. On-Timen pilvipohjainen SaaS palvelu tukee ulospäin soitettavia 100 % automatisoituja puheluita ”robottipuheluita” sekä SMS-viestejä. Päivitä sinäkin asiakasviestintäsi kanavavalikoima 2020 luvulle tarjoamalla asiakkaillesi muiden mobiiliasiointikanavien lisäksi automatisoitu ääniasioinnin mahdollisuus.

Tradenomit
Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän ja osaamisen puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta. Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin. Muiden korkeakoulutettujen tavoin olemme järjestäytyneet Akavaan ja meitä on lähes 33 000 yhteisössämme.